On Stability and Stabilization of Perturbed Time Scale Systems with Gronwall Inequalities - Nasser, B. Ben; Boukerrioua, K.; Hammami, M. A. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2015)
У статті представлено нові нелінійні інтегральні нерівності на часовій шкалі. За допомогою явних інтегральних оцінок одержано достатні умови для рівномірної асимптотичної стійкості збурених систем на часових шкалах. Далі, ґрунтуючись на прямому методі Ляпунова, розроблено необхідний тип стабільності. Mathematics Subject Classification: 34N, 34D, 76E, 34E.