Dressing for Fokker-Planck Equations: the Cases of 1+1 and 1+ Dimensions - Sakhnovich, Alexander (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Ми розглядаємо процедуру одягнення та явнi розв’язки скороченого скалярного рiвняння Фоккера–Планка у випадку розмiрностi (1+1) i матричної системи Фоккера–Планка у випадку розмiрностi (1+). Для цього ми використовуємо наше узагальнене перетворення Беклунда–Дарбу (УПБД). Є лише декiлька праць щодо процедури одягнення для важливого рiвняння Фоккера–Планка i цi працi стосуються випадкiв розмiрностей 1+1 та 1+2. Mathematical Subject Classification 2020: 35A30, 35Q84, 15A16